TERMA & SYARAT EJEN - MLK PRINTING SDN BHD

1. EJEN

1.1 Permohonan ejen MLK PRINTING SDN. BHD. terbuka untuk mereka yang tinggal di Malaysia berumur 18 tahun ke atas.

1.2 Mereka yang ingin menjadi agen diminta memilih pakej yang disediakan.

1.3 Bayaran bagi pakej yang dipilih akan digunakan untuk setiap tempahan yang dibuat sehingga nilai menjadi RM 0.00, dan pembayaran baru perlu dibuat sebelum tempahan yang berikutnya dibuat.

1.4 Individu yang ingin menyertai MLK PRINTING SDN. BHD. sebagai agen mesti melengkapkan borang pendaftaran dalam talian terlebih dahulu di laman web melakaprinting.my

1.5 Agen bertanggungjawab memberikan semua maklumat yang tepat.

1.6 Agen boleh menghentikan keahlian mereka pada bila-bila masa, dan baki dalam akaun mereka akan dikembalikan dalam masa 30 hari bekerja, jika baki berjumlah RM5.00 atau kurang tidak akan dibuat. Agen yang memutuskan untuk menyertai semula MLK PRINTING SDN. BHD. perlu mendaftar dan membayar pakej yang dipilih sekali lagi. Sebagai bukti, semua permintaan untuk penamatan agen mestilah secara bertulis dan dihantar ke MLK PRINTING SDN. BHD.

2. TEMPAHAN / OPERASI

2.1 Semua percetakan produk MLK PRINTING SDN. BHD. akan dilakukan sepenuhnya oleh MLK PRINTING SDN. BHD. atau vendornya yang dilantik.

2.2 Agen MLK PRINTING SDN. BHD. bertanggungjawab sepenuhnya terhadap pelanggan mereka sendiri termasuk sebarang transaksi seperti pungutan pembayaran.

2.3 MLK PRINTING SDN. BHD. tidak menerima pesanan terus dari pelanggan agen.

2.4 Semua pesanan mesti dihantar dalam talian. (Rujuk laman web untuk prosedur pesanan dalam talian)

2.5 MLK PRINTING SDN. BHD. berhak untuk menolak sebarang pesanan yang tidak mematuhi produk standardspesifikasi untuk output yang ditetapkan oleh MLK PRINTING SDN. BHD. yang dinyatakan dalam laman web MLK PRINTING SDN. BHD.

2.6 Setelah anda membuat pesanan ke MLK PRINTING SDN. BHD., ia dianggap pembelian. Setelah pesanan dalam proses  (iaitu, “Designer Completion“, “Printing Start“, “Printing Completion” atau “Status: Done & Ready to Pick Up” status yang ditunjukkan dalam tracking.melakaprinting.my) tidak boleh dibatalkan atau diubah.

2.7 Sekiranya agen ingin meminda dan menghantar semula fail (artwork/design) ke MLK PRINTING SDN. BHD., agen mesti melakukannya sebelum DTP / designer melakukan kerja penyusunan file (boleh merujuk kepada person incharge agen).

2.8 Tempahan tidak akan diproses jika bayaran percetakan melebihi baki yang ada di akaun agen. Sekiranya ini berlaku, agen diminta untuk menambah (tambah nilai) ke dalam akaun agen untuk meneruskan dengan tempahan.

2.9 MLK PRINTING SDN. BHD. menyediakan perkhidmatan percetakan kepada agennya sahaja.

2.10 MLK PRINTING SDN. BHD. tidak akan menyediakan perkhidmatan pemeriksaan warna atau kualiti gambar pada artwork. Walaubagaimanapun, kami menyediakan “COLOR PROOF / QUALITI PROOF” yang merupakan perkhidmatan pilihan. (Bayaran sebanyak RM50.00 akan dicaj untuk proses Color Proof/Quality Proof)

2.11 Pihak MLK PRINTING SDN. BHD. akan memberikan Invois & customer statement rasmi untuk setiap tempahan, bagi memudahkan agen menyemak baki di dalam akaun agen.

2.12 Agen MLK PRINTING SDN. BHD. dikehendaki mempunyai baki (pendahuluan tunai) yang mencukupi di dalam akaun untuk dibuat tempahan baru.

2.13 MLK PRINTING SDN. BHD. akan mengambil tindakan undang-undang jika mana-mana agen yang melakukan penipuan deposit / pembayaran kepada kami. Kami juga akan membatalkan keahlian agen tersebut dan individu akan disenarai hitam dalam rekod MLK PRINTING SDN. BHD.

2.14 Untuk “repeat order”, agen haruslah membuat tempahan baru dan emailkan semula file artwork.

3. PEMBAYARAN

3.1 Oleh kerana MLK PRINTING SDN. BHD. menggunakan sistem prabayar, pembayaran bagi setiap tempahan akan ditolak dari akaun agen. Pembayaran untuk pendaftaran agen akan melalui sistem ONPAY. Agen MLK PRINTING SDN. BHD. mesti memuat naik salinan transaksi penyata jika transaksi dibuat melalui mesin deposit tunai.

3.2 Kaedah Penambahan Bayaran Pendaftaran / Pendahuluan Tunai / Top-up:

  • Pakej Basic – Tidak perlu top up
  • Pakej Lite (RM300) – Perlu top up minimum RM300, boleh juga Top Up RM400, RM500, RM1000 bergantung    pada job yang hendak ditempah. Sekiranya agen topup RM3000 secara automatik kami akan Upgrade    anda ke Pakej Premium.
  • Pakej Premium (RM3000) – Perlu top up minimum RM3000 

CASH BANK-IN menggunakan mesin deposit tunai kepada MLK PRINTING SDN. BHD. dan dimasukkan ke dalam akaun bank MLK PRINTING SDN. BHD. di Public Bank 3812542013. Whatsapp resit pembayaran kepada person incharge.

ONLINE TRANSFER menggunakan akaun bank MLK PRINTING SDN. BHD. di Public Bank 3812542013. Whatsapp bukit transaksi kepada person incharge.

CEK DEPOSIT perlu ditulis atas nama MLK PRINTING SDN BHD, dan akaun akan di update selepas cek sudah ditunaikan.

3.3 RM5 ke atas dalam akaun agen MLK PRINTING SDN. BHD. akan dipulangkan semula setelah penutupan akaun dibuat oleh salah satu pihak. Sebagai bukti, semua permintaan penutupan akaun oleh salah satu pihak mesti dibuat secara bertulis.

4. Harga / Penghantaran

4.1 Semua harga yang ditunjukkan di laman web kami adalah tidak termasuk GST.

4.2 Tidak ada bayaran tambahan untuk penghantaran standard.

4.3 Cetakan semula tepat akan dikenakan pada harga yang sama.

4.4 Perkhidmatan, produk dan harga boleh berubah dari semasa ke semasa.

4.5 Semua barang dihantar kepada Ahli MLK PRINTING SDN. BHD. oleh syarikat perkhidmatan kurier yang dilantik oleh MLK PRINTING SDN. BHD.

4.6 MLK PRINTING SDN. BHD. tidak akan berhubung dengan pelanggan atas nama Ahli.

4.7 MLK PRINTING SDN. BHD. hanya akan memenuhi permintaan penghantaran cepat melalui perkhidmatan Rush Order pilihannya.Untuk pengaturan khas, Ahli diminta untuk menulis atau menghubungi Perkhidmatan Pelanggan dengan merekasiasatan.

4.8 Harga berbeza antara Malaysia Barat dan Malaysia Timur. Harga yang dikenakan adalah berdasarkan di manaAnggota menghantar barang ke.

4.9 Tarikh Penghantaran bermula apabila kerja cetak selesai dan dihantar dari ODM.

4.10 Tarikh Hantar ditunjukkan dalam troli beli-belah termasuk MLK PRINTING SDN. BHD. cuti hari dan hujung minggu dan tidak termasuk umumcuti yang diperhatikan di negeri anda.

4.11 Barang yang dihantar kepada Ahli MLK PRINTING SDN. BHD. dibungkus mengikut kemasan standard MLK PRINTING SDN. BHD. dandengan sampel bercetak dilampirkan di bahagian luar. Setelah barang keluar dari premis ODM kami, barang tersebut tidaksemakin lama tanggungjawab MLK PRINTING SDN. BHD. Corporation Sdn. Bhd. Sekiranya terdapat percanggahan dalam cetakankualiti atau kuantiti barang, Anggota disarankan untuk menghubungi Khidmat Pelanggan MLK PRINTING SDN. BHD. untuk membuat akeluhan.